Andreas Reventlow, cand. soc. er 26 år, og han er IDÉ-MANDEN bag elderlearn. 

Jeg arbejdede én måned som fuldtidsbesøgsven på et plejehjem i Tyskland. I starten kunne jeg knap tale tysk, bagefter startede jeg på universitetet i Wien og bestod mine fag på tysk.
— Andreas

Andreas' historie

0.jpg

På mit 5. semester på universitetet skulle jeg på udveksling til Wien. Jeg ville læse mine fag på tysk, men min eneste erfaring med sproget var 7 måneders aftenskole to gange om ugen. Jeg havde kun én måned til at blive god nok til at starte på universitetet.

Heldigvis fik jeg kontakt til et plejehjem i Essen, i det vestlige Tyskland. De sagde, at de altid manglede nogen, der ville komme og tale med de ældre. Derfor tog jeg til Essen.

Min første dag på plejehjemmet talte jeg tysk uafbrudt i 7 timer. Ikke kun de ældre, men også dem der arbejdede på plejehjemmet, talte kun tysk til mig. Jeg var meget træt, da jeg kom hjem, men jeg havde aldrig lært så meget tysk på én dag.

I Danmark havde jeg mange tyske venner, men de ville aldrig tale tysk med mig. Hvis jeg sagde noget på tysk, svarede de på engelsk. På plejehjemmet var der ingen, der talte engelsk til mig.

Efter en måned på plejehjemmet tog jeg til Wien og startede på universitetet. Jeg kunne følge med i timerne, selvom de var på tysk.

Til sidst gik jeg til 4 eksaminer på tysk. Jeg bestod dem alle. 

Denne oplevelse gav mig idéen til at starte Elderlearn.

Læs mere om hvordan vi gør.